Popkult és csajok a házban, avagy az első adás

Hosszas tervezgetés, zárt ajtók mögötti megbeszélések és szupertitkos előkészületek után büszkén jelenthetjük, hogy elindult az, amire mindenki várt volna, ha tudja, hogy van mire várni: itt a Popkult, csajok, satöbbi podcast! Első adásunkban rögtön van popkultúra és csajok is, de előtte egy kis bemutatkozás:

Tehát a csajok: Lepp Tünde (Lobo), az olvasonaplo.net háziasszonya és Hudácskó Brigi, főállású fangirl, satöbbi. Terveink szerint a továbbiakban kéthetente osztanánk meg a világgal az irodalommal, filmekkel, sorozatokkal, mindenféle csodálatos brit dologgal és általánosságban a popkultúrával kapcsolatos gondolatainkat, ezzel páratlan intellektuális és audioélményt okozva mindenkinek, aki ránk kattint. Ennyit feltétlenül ígérhetünk, a többi pedig még kialakul.

Feminist rant

Első adásunkban a brit popkultúra egyik népszerű alakjáról beszélgetünk, aki nem más, mint a rendkívül rakendroll Caitlin Moran. Témaválasztásunk apropróját az adta, hogy decemberben magyarul is megjelent Moran Nagy-Britanniában hatalmas sikert aratott könyve, a Hogyan legyünk tökös csajok (How to Be a Woman). A podcastban csupa égetően aktuális témáról beszélgettünk, például arról, hogy akkor tökös csajnak kell-e lenni, milyen Moran feminizmusa, és mi a helyzet a testszőrzettel.

Linkek a beszélgetésben elhangzottakhoz:

Hogyan legyünk tökös csajok // How to Be a Woman
Moranthology
A “Really Cool Women Being Really Cool” (azóta már más néven [nem]üzemelő) blog posztja Moranről
Raised by Wolves
Caitlin Moran: honlap // twitter

Hallgasd meg az első adást:

Le is töltenéd? Popkult, csajok satöbbi S01E01

Velünk tartotok? Ha igen, találkozunk két hét múlva.

Ui. És persze két podcast között is van véleményünk a világról. Itt megtaláltok bennünket:

Tünde: Olvasónapló // twitter // Goodreads
Brigi: twitter // Goodreads
Spotify: Popkult, csajok, satöbbi
Facebook: Popkult, csajok, satöbbi
e-mail: popkultcsajoksatobbi [kukac] gmail [pont] com

Popkult és csajok a házban, avagy az első adás” bejegyzéshez 10ozzászólás

  1. Hallgatom, és bár még csak a felénél járok, két tanács: szerintem ne beszéljetek sztereóban, zavaróbb, mint amilyen jó ötletnek tűnik. A másik, hogy utólag szerkesszétek meg az anyagot, a szerkesztés mindig alapvető – legalább a szüneteket ki kellene vágni belőle. A tartalmi hozzászólást passzolom, ezeknek a női témáknak nem voltam annyira célcsoportja, de azért csak így tovább más témákkal is!

  2. Visszajelzés: Megjelenésre várva

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .